Seba gästar Dansmusikpodden

Lyssna på senaste av Dansmusikpodden, som görs av mig och Özgür Can (Autonomi). Seba gästar oss och snackar drum and bass, och om hur scenen och musiken har förändrats under hans 25+ aktiva år. Vi pratar om hur det är att kombinera musiken med att jobba på skola, om snabb (och långsam) musikproduktion och om att meditera i studion. Vi diskuterar även vocals, samarbeten, Good Looking-turbulens och den egna etiketten Secret Operations samt hur han ser på sitt skivspelande. Dessutom tar vi upp ämnen som techno, drivkrafter, Svek, Jesper Dahlbäck, Sunday Brunch samt Peanut Planet och Fluid Records. Mycket nöje!

Lyssna, prenumerera eller följ Dansmusikpodden där poddar finns eller kolla in denna länk.

Gå på skogsrejv i helgen – på ett museum mitt i stan

Just nu, och fram till augusti 2021, pågår utställningen Everybody Dance! på Scenkonstmuseet, där delar av utställningen behandlar ämnen som elektronisk musik och klubbkultur. En del av satsningen är signerad Anna Gavanas, mångårig DJ, socialantropolog och författare, som bland annat skapat en ”skogsrejvs-installation”.

– Det känns som att vara på ett skumt skogsrejv och dansa bland ljusblänk från vajande löv som reflekterar månljus. I själva verket befinner man sig på ett dansgolv omsluten av mörka tyger med projektioner i realtid. Den audiovisuella konstnären Øystein Kjørstad Fjeldbo lyckats skapa ett suggestivt rum – en tillfällig autonom frizon, säger hon i ett pressmeddelande.

Om musiken berättar hon följande:

– Jag och DJ Aimnbreak på Meerkat Recordings har spelat in en två timmars vinylmix som spänner över 40 år av dansgolvsrökare. Det är musik som vi har testkört på dansgolv med alla möjliga åldrar och musikaliska bakgrunder under de senaste 10 åren. Musiken är en inkluderande, medryckande och oförutsägbar resa mellan organisk instrumentaldisko, dabke, calypso, afrocolombianskt, tech-house och acid, inklusive Hardfloors rejviga remix av Mory Kante från 1996. Mixen innehåller även min senaste hit-skiva Greek Acid.

Läs mer om utställningen Everybody Dance! här.

MOLØ gästar Dansmusikpodden

Lyssna på senaste av Dansmusikpodden, som görs av mig och Özgür Can (Autonomi). MOLØ gästar oss och berättar allt om sitt första solo-släpp Luma EP (release 16 oktober). Vi snackar även om samarbetet med Jeremy Olander och hans etikett Vivrant samt om Anjunadeep, Burn Residency, gig-nerver och om musikproduktion. Dessutom prat om hur hon kom in i klubbsvängen, om att hantera ett dansgolv och om spela back to back med sin pappa. Vi babblar även om Moas rider, toaletter, katter och massor av annat.

Lyssna, prenumerera eller följ Dansmusikpodden där poddar finns eller kolla in denna länk.

Linn Stern gästar Dansmusikpodden

Lyssna på senaste av Dansmusikpodden, som görs av mig och Özgür Can (Autonomi). Linn Stern snackar om det nya släppet hon gjort med Özze, om åren i duon Very Addictive och om den efterföljande solo-resan. Vi pratar även om hennes uppväxt i Småland och om hur intresset för klubbmusik väcktes, samt om hennes sångintresse och Idol-audition. Dessutom babbel om att vara entertainer, att spela back to back och om musikproduktion + mycket annat.

Lyssna, prenumerera eller följ Dansmusikpodden där poddar finns eller kolla in denna länk.

Ökad tillsyn av klubbar efter helgens dans på Stureplan – ”håll ett fokus på dansgolv nu”

Under helgen spreds bland annat en film från Stureplansgruppens nattklubb Spy Bar som visar trängsel och dansgolv med mycket folk. Nu reagerar både Miljöförvaltningen och Länsstyrelsen på det som har hänt, rapporterar Expressen.

Idag tisdag kommer Stockholms Länsstyrelse att träffa samtliga av länets kommuner, som ansvarar för att utföra tillsynen, för att bland annat diskutera nattklubbarnas dansgolv.

– Det kommer absolut tas upp – hur ska man tillsyna dansgolv. Det är absolut en fråga, berättar David Engström, tillsynshandläggare på länsstyrelsen till Expressen och fortsätter:

– Vi kommer poängtera på mötet – håll ett fokus på dansgolv nu.

Stureplansgruppens ägare Vimal Kovac och Petter Stordalen har enligt Expressen valt att inte kommentarat dansen på Spy Bar.

Tack och hej Allt om Stockholm (och vad ska jag göra nu?)

Vi lever i underliga tider, på många sätt. För drygt fem år sedan, under sommaren 2015, skrev jag mina första rader om huvudstadens klubbliv på Allt om Stockholm. I början handlade det mest om blogg-inlägg men det övergick sedan i mer traditionell journalistisk rapportering om stans nattklubbar, festivaler, dj-profiler, nöjestrender och mycket annat.

Nu är den eran tyvärr slut. Allt om Stockholm ägdes fram tills nyligen av lokaltidningen Mitt i. Nu har hela Mitt i köpts upp av konkurrenten Direktpress som (iaf för tillfället) har valt att inte driva Allt om Stockholm vidare. Det är självklart väldigt tråkigt men kanske inte helt förvånande med tanke på pandemin och läget i stans nöjesvärld etc.

Hur som helst har jag nu vinkat hej då till Allt om Stockholm.

Jag är otroligt glad över att ha haft möjligheten att skriva och rapportera om det jag älskar mest, nämligen klubblivet. Jag är väldigt tacksam över att redaktionen satsade på mig och stans klubbscen, och jag upplever att Allt om Stockholm de senaste åren blev en snabb och tillförlitlig källa dit många vände sig för klubbnyheter och information om de senaste och största klubbhändelserna.

Och tack till dig som har läst det jag skrivit! Tillsammans har vi visat att det finns ett brett och stort intresse för huvudstadens klubbscen. Till exempel var det en klubb-artikel som blev den mest lästa nyheten på hela Allt om Stockholm under 2019, i tuff konkurrens med artiklar om konserter och restauranger. Kul!

Självklart hoppas vi att Allt om Stockholm återuppstår framöver. Vem vet.

Men vad ska jag göra nu?

Just nu ligger mitt fokus på Dansmusikpodden som jag gör gör tillsammans med min vän och kollega Özgür Can. Vi har haft en riktigt rolig start med många lyssnare och stort engagemang. Nyligen gjorde vi det också möjligt att supporta oss via Patreon, för att säkra projektets fortlevnad. Kolla in podden, och även Patreon om du har möjlighet.

Vidare har jag för avsikt att fortsätta rapportera om Stockholms klubbliv här på denna blogg, så håll ögonen öppna. Glöm inte heller att följa mig på Instagram och Facebook.

Det finns även lite andra projekt i idé-stadiet, men hör av dig om du har någon tanke om vad jag ska hitta på framöver. Kontaktuppgifter hittar du här.

Åter igen, tack för den här tiden Allt om Stockholm!

Joel Mull gästar Dansmusikpodden

Lyssna på senaste av Dansmusikpodden, som görs av mig och Özgür Can (Autonomi). Joel Mull gästar oss och berättar om sitt nya ambient-album under aliaset Damm. Vi snackar även om hans långa karriär, om människans behov av att festa och om när han tog med sin mamma till Berghain. Vi pratar också om hur ”90-talsgänget” med namn som Mull, Beyer, Dahlbäck och Lekebusch fortfarande håller ihop, och lite om dagens technoscen och det negativa med att techno blivit stort. Dessutom snack om pizza, technons framtid, Love Parade 93, Planet Rhythm och Joels tidiga dj-år i Tyskland + mycket mer.

Lyssna, prenumerera eller följ Dansmusikpodden där poddar finns eller kolla in denna länk.

Technoprofil från Stockholm dömd för våldtäkt mot barn

En välkänd technoprofil från Stockholm dömdes idag, fredagen 2 oktober, till fängelse i två år och sex månader vid Solna Tingsrätt. Domstolen konstaterade mannen skyldig på tre åtalspunkter; Våldtäkt mot barn, kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte samt misshandel.

Mannen, som är drygt 50 år gammal, ska någon gång i februari 2019 genomfört ett ”analt samlag eller en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag” med en pojke som var under 15 år. Senare samma år ska mannen även ha greppat tag om samma pojkes arm och nacke samt tryckt ned honom på marken.

Mer information om händelserna ovan finns att läsa i en artikel på Aftonbladet.

(Jag har valt att inte publicera namn i enlighet med Journalistsförbundets publicitetsregler)

John Dahlbäck gästar Dansmusikpodden

Lyssna på senaste av Dansmusikpodden, som görs av mig och Özgür Can (Autonomi). John Dahlbäck gästar oss och pratar om allt från Brohug och hans höga utgivningstakt till den musikaliska uppväxten och resan genom olika klubbmusik-stilar. Dessutom ärligt snack om att vara en fri fågel, samarbeten (och det svåra med att samarbeta) samt om att känna sig fånig när man förväntas vara en ”showy” dj. Vi babblar också om att turnera i USA och Kina, att vara hemmakär samt om dåliga gig. Vi utlovar även skvaller om en mycket välkänd edm-profil. Och som vanligt – mycket annat.

Lyssna, prenumerera eller följ Dansmusikpodden där poddar finns eller kolla in denna länk.

Anrikt nöjespalats i Sundbyberg blir technoklubb

Den 26 september är det premiär för techno-satsningen Pleasure på Fredsgatan 6 i Sundbyberg. Satsningen kommer att hålla till i samma lokaler som en gång huserade det kultförklarade danspalatset Lorry som slog upp sina portar 1954.

Lorry gick i konkurs i mitten av 80-talet och sedan dess har det bedrivits restaurangverksamhet på adressen. Men nu blir det alltså åter dans och fest i det gamla nöjespalatset.

– Det känns fantastiskt att kunna göra detta. Vi som står bakom Pleasure gillar galenskap och det som är annorlunda, berättar Stefan ”Lenok” Nordström som är arrangör tillsammans med Jens Werme och Anders Hannegård.

Pleasure har valt att satsa på dagsfester och kommer att bjuda upp till dans varje lönings-lördag mellan 12-22. Arrangörerna, som tillsammans har 60 års erfarenhet från stans klubbliv, utlovar olika teman varje gång och det musikaliska fokuset ligger på techno i olika former.

Exakt vad som kommer att hända under premiärfesten är de dock inte redo att avslöja.

– Men det kommer att bli fantastisk musik med urflippad dekoration och performance-artister. Vi är oerhört tacksamma för att vi får väcka liv i denna legendariska lokal med fullt förtroende från dom nuvarande ägarna, säger Stefan ”Lenok” Nordström.

Hur tänker ni gällande corona-situationen?
– Det kommer att finnas munskydd till varje gäst, som handsprit på olika platser i lokalen. I övrigt följer vi Folkhälsovårdsmyndighetens rekommendationer.

Och hur gör ni med maxgränsen på 50 gäster?
– Det här blir ett privat evenemang vilket gör det möjligt att släppa in fler än 50 personer. Kika i Facebook-evenemanget för mer information, säger Stefan ”Lenok” Nordström.

© 2020 Klubbliv

Tema av Anders NorénUpp ↑