Technomusiken fortsätter dominera huvudstadens klubbliv, och stans arrangörer fortsätter att boka stora internationella namn. Här är tre tunga techno-profiler som kommer till Stockholm under augusti och september.

Marcel Dettmann på FutureRetro/Kvarteret den 9 augusti
Berghain-residenten Marcel Dettmann återvänder till Stockholm för en spelning på detta stora ”block party” som går under namnet FutureRetro och arrangeras av Tillsammans och syntklubben Tech Noir. Spana in utbudet av dansgolv och akter!

Jeff Mills på Kvarteret den 30 augusti
Detroit-legendaren Jeff Mills är en av techno-musikens allra största namn. På 80-talet var han med om att grunda kollektivet Underground Resistance, och han har hållit fanan högt sedan dess med oändliga mängder projekt, låtsläpp och dj-framträdanden.

Richie Hawtin på Kontakt/Berns den 13 september
Hawtin (aka Plastikman) har varit aktiv i mer än 20 år men fortsätter att vara nyskapande och intressant med sin minimala tolkning av techno. Han är bland annat hjärnan bakom skivbolagen Plus8 och MINUS men har alltid många järn i elden.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.