Nästa år öppnar Avicii Experience, ett museum för fans och allmänhet i centrala Stockholm. Museet blir en del av den nya digitala kulturarenans SPACE och upplevelsen beskrivs som ”en känslomässig hyllning till en av de verkliga ikonerna inom modern populärkultur”.

Avicii Experience blir en interaktiv utställning där man kommer närmare artisten Avicii och personen Tim Bergling. Publiken får följa med på Tims väg från tillbakadragen musiknörd till internationellt firad superstjärna genom att titta in i hans pojkrum där allt började, uppleva studion i Los Angeles, lyssna på såväl utgiven som outgiven musik, ta del av bilder och video samt personliga tillhörigheter.

– Avicii förändrade modern dansmusik och ledde en banbrytande revolution av EDM-scenen, som sträckte sig över många olika genrer. Han blev en av de mest inflytelserika producenterna, artisterna och låtskrivarna i vår tid, säger Per Sundin, vd för Pophouse Entertainment Group och medgrundare av Avicii Experience i ett pressmeddelande.

Delar av intäkterna från Avicii Experience går oavkortat till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess verksamhet.