Hobo Hotel lanserar nu Femman XL, ett nytt koncept där internationella dj’s får sällskap av lokala plattvändare som tillsammans tar över lokalen för en kväll. Det handlar om en fest i månaden med disco, funk, soulful house och soul. Premiären sker den 16 februari med Red Greg från London.

– Femman XL är månadsklubben med toner som alla kan ta till sig, en helhetsupplevelse där den intima känslan, musiken och gemenskapen är fokus, säger Miki Grujovic, nöjeschef på Hobo Hotel, i ett pressmeddelande.

Baren och ”miniklubben” Femman, som huserar en trappa upp på Hotel Hobo vid Brunkebergstorg i city, har sedan öppningen våren 2017 varit en given plats för discoälskare. Här har namn som Folamour (FR), Eli Escobar (US) och KON (US) tidigare huserat, och nu är det dags att göra akter som dessa till permanenta inslag med målet att bli den självklara destinationen för livemusik inom genrerna disco, funk och soulful house. En förlängning av Femmans redan etablerade koncept i kombinationen mellan lounge och nattklubb, men nu i XL-format där musiken även tar över drinklistan och rummet som helhet.

– Musiken som bjuds på är disco och själfull house, soul och funk. Vi strävar efter att varje tillfälle ska bli en överraskning i sig för besökaren, och vad det kommer vara, kommer bara kunna upplevas på plats. Att vi inleder med skivgrävar-proffset Red Greg från England som kommer förbi med sina senast funna juveler är bara början, säger Miki Grujovic i pressmeddelandet.

Först ut i satsningen är alltså Darren Griffiths, aka Red Greg, från England. Uppvärmningen under premiärkvällen står Mika Snickars för, uppbackad av Julia Lindholm. Och som alltid på Femman är även XL-kvällarna fria från inträde.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.