Den 13 april är det premiär för klubbkvällen Trunkfunk på Morfar Ginko, ett stenkast från både Mariatorget och Medborgaplatsen. Trunkfunk startade som skivbolag i Göteborg för 19 år sedan, och de senaste åtta åren har man även arrangerat populära klubbkvällar på nattklubben Yaki-Da. Bakom Trunkfunk står Fredrik Nyberg, mer känd som Dj Nibc, som nu gör en månadssatsning i Stockholm.

– Det var ett tag sen sist. För fyra år sedan körde vi på Under Bron och den superfina lokalen Maskineriet, som tyvärr inte finns kvar längre. Då vi hade några legendariska kvällar med Avalon Emerson, Zanzibar Chanel och Shakarchi & Straneus, berättar han.

Till premiären på Morfar Ginko har han bokat Funkineven från London.

– Konceptuellt sätt har Trunkfunk alltid haft ett ganska lekfullt tema. Även om det i grund och botten alltid varit någon form av elektronisk dansmusik så har vi försökt blanda upp stilar och bokningar, just därför känns Funkineven som den perfekta gästen till vår premiär på lördag. Sist han spelade hos oss blandade han Detroit-techno med house, funk och disco edits på ett sätt som fick publiken i eufori, säger Fredrik Nyberg på Trunkfunk.

Händer det något mer på Trunkfunk-fronten?
– Redan nu kan jag avslöja att vårt sommarkoncept på Yaki-Da, Glassterrassen, kommer tillbaka den 14 Juni och vi kör även en dagsfest under Way Out West. Plus månadsvisa kvällar på Morfar Ginko såklart. Det finns mycket kul att se fram emot, säger Fredrik ”Dj Nibc” Nyberg.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.