Nyligen skedde ett väldigt ovanligt dj-gig i Stockholm. Det var discjockeyn och house-profilen Mad Mats som gjorde en spelning på Stadshustornet utsiktsplattform, över 100 meter upp i luften. Ingen publik fanns närvarande, men giget spelades in av den elektroniska musikplattformen Pocketbeat.

– Pocketbeat hörde av sig för någon vecka sedan och frågade om jag ville göra en videoinspelad solospelning uppe i Stadshustornet där jag fick spela exakt vad jag ville. Gick ju inte att säga nej till liksom, säger Mats ”Mad Mats” Karlsson.

Han fortsätter att berätta om den unika dj-spelningen.

– Det går ju inte få bättre bättre utsikt över vår fina huvudstad än där uppe, så mäktigt är bara förnamnet. Det blåste dock ganska mycket vilket gjorde att nålarna hoppade några gånger men det gick smooth i alla fall tycker jag, säger Mad Mats.

Spelningen ägde rum i skymningen, vilket avspeglas i musikvalet. Mats ”Mad Mats” Karlsson berättar att han ville att inspelningen skulle bli ett passande soundtrack till en solnedång över Stockholm.

– Med de förutsättningarna ville jag förmedla något varmt och musikaliskt som har en koppling till den klubbscen jag oftast förknippas med, det vill säga lite mer soulful. Det blev till slut mycket US deep house som Ron Trent, Blaze, Glenn Underground, Alton Miller men även en del disco-inspirerade spår. Det blev riktigt deep men med facit i hand tycker jag musik och scenografi synkade sjukt bra, säger han.

Hela spelningen finns att se på Pocketbeat. Klicka här för att titta och lyssna.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.