Sommaren närmar sig med stormsteg, och snart är det åter dags för Slakthusets stora takterrass att öppna sina dörrar. Även i år är det arrangörerna på 420 Group som ansvarar för fredagarna, och de har stora planer (så här såg det ut förra året).

– Det känns givetvis kul att vi fått fortsatt förtroende av Slakthuset. I år har vi satsat på en större och bredare mix av både internationella och lokala akter samt ett större fokus på den visuella upplevelsen för dig som gäst, säger Andreas Andersson på 420 Group.

Han fortsätter med att beskriva vilken typ av musik besökarna kan förvänta sig.

– Rent musikmässigt har 420 Group alltid varit en blandning av techno och house, och även i sommar kommer vi bjuda på lite av varje. Kanske med en liten övervikt av melodiös techno och house då denna musik passar så bra för just varma sommarnätter på ett tak, säger han.

Sommaren bokningar innehåller både internationella namn som Alex Niggemann, Christian Smith och Patrice Bäumel samt lokala akter som till exempel Elfenberg, Fatima Osman, Linny Hex och Very Addictive. Se fler namn på bilden lite längre ner.

– Några namn jag ser fram emot lite extra är Patrice Bäumel som just nu känns som en av hetaste akterna från Tale of Us skivbolag Afterlife samt Technasia som gjorde ett sanslöst bra gig för oss på Backdoor förra hösten. Även lokala talanger som Linny Hex och MOLØ har imponerat stort så ser verkligen fram emot att höra dem igen.

Inför årets säsong har det även skett vissa förändringar på själva Slakthustaket.

– Terrassen är redan unik i Stockholms klubbliv men givetvis vill vi göra saker bättre. Något som under en längre tid varit en tanke är att ytterligare skapa en klubbkänsla när du väl står på dansgolvet. Nytt till denna sommar är därför att dj-båset på taket byggts om för att skapa en närmare och mer intim känsla mellan dj och de som dansar. Man har även gjort det luftigare vilket gör att vi har kan addera mer ljuseffekter och visuals för att få mer nattklubbsvibb, berättar Andreas Andersson på 420 Group.

När är det premiär?
– Den officiella premiären är satt till den 28 juni då vi får besök av italienska duon Moonwalk som just nu är aktuell med sitt debutalbum på Oliver Koletzkis skivbolag Stil vor Talent. Men vi kommer att dra igång fredagarna så fort vädret tillåter. Om vädret är med oss den 29 maj så blir det även en spelning med Magdalena från Diynamic på taket. Hon var tyvärr tvungen att ställa in sin spelning hos oss tidigare i år men nu kommer hon alltså tillbaka och spelar på Slakthustaket, säger Andreas Andersson.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.