Nyligen stod det klart att restaurangen och nattklubben F12 sålts från Melker Andersson och Danyel Couet till entreprenören bakom krogen Mister French, Sten Carlgren. Nu har man presenterat sina planer för klubbsommaren 2018, med premiär den 16 maj.

– Med en längtan efter att samla kreativa själar under bar himmel och dansa genom sommarnätter finns det ingen lika drömmig plats som F12, säger Janina Sibbel-Becker som är ny nöjesansvarig tillsammans med Amanda Persson och Victor Eriksson, i ett pressmeddelande.

Tillsammans har trion erfarenhet från ställen som Berns Bistro Nuit, Spy Bar, Rose, FoU, Escalier, Ambassadeur och Mister French. I pressmeddelandet meddelas att klubben ”kommer att fokusera starkt på innehållet och mångfalden av klubbar, och spetsa bredden med internationella bokningar”. Precis som tidigare somrar har F12 Terrassen öppet alla dagar i veckan från 22 till 03, medan studion på nedervåningen har öppet till 05.

Se nedan för lista och beskrivning av samtliga klubbar.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.

Här är årets klubbar (kopierat från pressmeddelandet)

Måndagar

Namn: Millennial Mondays
Tid: 23:00-05:00 på Måndagar

Under början av 2000-talet så tog housemusiken fart på riktigt och pionjärer såsom Steve Angello, Armand Van Helden, Fedde Le Grand med flera förändrade den elektroniska musiken för alltid. På F12, en frizon för alla Stockholmare som vill mötas under sommarhalvåret, så arrangeras Millennial Mondays där vi endast spelar den bästa musiken från 2000-talet. På terrasserna spelar vi housemusik ifrån när den var som bäst och på nedervåningen blandar vi vilt mellan genre som leverade de bästa hitsen under våra mer ungdomliga år. Teamet bakom består av Olof Göransson, Erik Engberg, Victor Tranberg, Jean Moreno, Selma Zahrouni och Johan Särlvik.

Tisdagar

Namn: DisQo DisQo
Tid: 23:00-05.00 på Tisdagar

Vi beskriver DisQo DisQo som en triangelklubb där tre olika delar av Feststockholm möts i en gemensam frizon. Vi blev inspirerade av Studio 54 där HBTQ möter musikentusiaster och nöjesfolk. Nu gör vi detta på vårt sätt, på F12 varje tisdag under hela sommaren.

Triangeln består av Olof Göransson som representerar nöjesfolk, Gunn Lundemo som stor HBQT-profil samt Eddie Eneqvist & Alestry Perez från technons progressiva underjord. Vår klubbtriangel är inte bara en symbol för vårt gränsöverskridande samarbete utan är också en bra symbol för hur vi fördelar musik och koncept på F12. Som en upp och nedvänd triangel så beskriver de två övre kanterna de två terrasserna – DisQo Terrass – där musikentusiaster och nöjesfolk florerar till techno som musikstil. Den nedre kanten på triangeln är vår Studio – kallad Studio Q – där vi spelar allt från 50s till idag. DisQo DisQo är en klubb med jämställdhetsmotto – När vi har öppet så har vi alltid både tjejer och killar som arrangerar, bjuder in, spelar skivor eller representerar oss.

Studio Q

Gunn Lundemo:
”Bring the wig and the heels. Q stands for Queer and Qonfetti.
Nedervåningen kommer varje tisdag firas av olika HBTQ arrangörer som tillsammans med Gunn Lundemo kommer att skapa den absolut med faboulösa festen och bästa stämningen. Detta är en plats där alla arrangörer kommer att få fria händer för att utrycka sig konstnärligt.
Musiken blir hithithits. Allt från 50s tills nu.”

DisQo Terrass:

Eddie Eneqvist & Alestry Perez:
Det som kännetecknar Techno- och House-scenen har alltid varit ”peace, love & freedom”. Vibben som medföljer de budorden komponerat av kvalitativa bokningar kommer förvandla Terrassen till en fördomsfri oas av galenskap varje tisdag

Onsdagar

Terrassen 22-03
På terrassen ställer onsdagsarrangörer Gabriella Rosa, Sofia Björklund och William Norèn till med själfull, välljudande och galen mitt-i-veckan-fest.

Studion 00-05
I studion huserar Hedda, Thyra (fyll i efternamn)och bundisar med sin patenterade blandning av pricksäkra pianoslingor, djup melodisk bas och trummor hårdare än granit. 00-05

Torsdagar

Terrassen 22-03
Varannan torsdag tas terrassen hand om av två nästan mytiska personer i Stockholms nattliv. Lilla-baren-Riche-Mackan Lindström och vapendragare Nils Schèle mer känd under namnet Rastanils sprider sin frälsningslära om musik med total äkthet. Rakt discostuk, exotiska rytmer, och i det närmsta hypnotiska slagverk. Entrèpengen tillbaka om man inte klappar i takt till klangen. Ps. Håll utkik för prominenta gäst-dj`s i båset.

Ovan nämnda duo växlar varannan vecka över stafettpinnen till ett kollektiv med ett gäng riktiga F12-legendarer. Max Lindberg, Gago Cuk, Niklas Paus och Koorosh Feizi. Brutal rytm som ingen kan låta bli att röra sig till, ett spektrum av känslor och attityder som präglas av själ och kärleken till långa heta sommarnätter. Även här kan vi räkna med gästspel med allt från Hawaii till Hornstull.

Studion 00-05
Varje torsdag vid midnatt tar Sabri och Fang över rodret nere i Studion. Deras okrossbara sound och otvivelaktiga smak för livets delikata kommer garanterat göra ovan till veckans kanske bästa kompishäng. Hög igenkänningsfaktor av toner och känslan av att aldrig vilja gå hem är i princip en garanti.

Fredagar och Lördagar

Terrassen 22-03
Fredag och lördagar är det dags för F12`s egna trio av ess: Janina Sibell-Becker, Amanda Persson och Victor Eriksson att ta över taktpinnen på terrassen.
Alla som någon gång har stött på ovan nämnda trio i sällskap eller allena, vet att det knappast går att finna bättre ledsagare än dessa till den fulländade natten på våra breddgrader. En frekvent gäst i vårt bås dessa kvällar är Calle Lehman som förutom att vara extremt begåvad låtskrivare även är en outtömlig källa till glädje, stora leenden och en oklanderlig känsla för baluns. Musikbokningarna kommer att varvas av både lokala och internationella Dj`s samt artister. Ett tips är att hålla utkik efter uppdateringar av dessa bokningar!

Studion Fredagar 00-05
Musikern, låtskrivaren och mannen med rikets kanske vackraste röst Stephen Simmonds spelar danslystna melodier från det att natten är som mörkast och gryningen som mest ljus.

Studion Lördagar 00-05: State of Sound.
Förutom att vara en exceptionellt bra dj gör Victor Norèn även det perfekta soundtracket till ljuvlig sommarnatt under namnet State of Sound, där broder Gustav gästade på genombrottssingeln ”Higher Love”. Nu välkomnar han er till sin klubb med samma namn. Både väntade och oväntade inslag i form av gästartister, själfull housemusik och ett aldrig sinande galej utlovas.

Söndagar

Terrassen: 22-03
Det perfekta söndagshänget står trion Micke Brandt, André Bånghäll och Rut Mejerson för. Dansant elektroniskt, allmän eufori och låtarna ni känner igen sätter punkt för veckan på terrassen.

Studion 00-05
Stora bultande latinska hjärtan och medryckande beats tar er ända in i måndagsmorgonen. Vägvisare är Mister French egna Chicho och följeslagare Angello.