För några månader sedan slog baren och klubben Umgänget upp sina portar på Birger Jarlsgatan 22 vid Stureplan. Nyligen blev det klart att Gabriella Ekman, kanske mer känd under dj-namnet Håll Käften och Dansa, tillträdder som nöjeschef med ansvar för ställets klubbar och dj-bokningar.

– Det känns så jävla bra. Jag har varit redo för detta länge. Umgänget ska bli ett självklart val för de som vill klubba och barhänga, eller bara umgås. Jag ser fram emot att få applicera mina kreativa idéer och bokningar samt aktivt jobba för mångfald, säger hon.

Gabriella Ekman berättar att Umgänget är en välkomnande plats som är öppen för alla som är 23 år eller äldre. Här utlovas alla gäster ett trevligt bemötande och bra service samt ett ”fantastiskt utbud” av bra musik och goda drinkar. Klubb-delen i källaren beskriver hon som ”en riktig klubb med bra ljudsystem som har känslan av en klubb i London eller NYC”.

– Vi kommer att köra många olika klubbar, både i källaren och i baren. Jag siktar på att boka en bra blandning av alla dj’s runt om i Sverige samt internationellt, som spelar världsmusik med urbana inslag, säger Garbriella Ekman.

Hon fortsätter att berätta om utmaningarna inom Stockholms klubbvärld.

– Det är ganska mycket påtryckningar från ”högre auktoriteter”, speciellt för oss som jobbar inom den urbana musikscenen då till exempel hiphop-klubbar blir bannade och exkluderade från klubbscenen titt som tätt. Det positiva med det är att vi är så pass starka att vi alltid hittar nya platser att ha våra klubbar på. Därför är jag så lycklig över Umgänget som inte utesluter eller begränsar musikgenres eller människor, utan jobbar för mångfalden, säger hon.

Gabriellas ”premiärfest” går av stapeln imorgon fredag, den 15 juni. Då är det dessutom extra-öppet till 05 med massor av dj’s och överraskningar.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och gilla/följ på FacebookInstagram och Twitter.