Nu i helgen, 1-3 juni, arrangeras stans nya elektroniska festival som går under namnet Stockholm Electronic Festival. Huvudarrangör är Technostate och tillsammans med TBA Events bjuder de nu in till stor fest på två dansgolv där hvuudfokus ligger på psytrance, men där även stilar som hardstyle, house och trance får utrymme.

– Förvänta er en massiv lasershow, deco i världsklass, massor av kärlek och de största namnen inom psytrance-scenen, säger Niklas Psarros från Technostate.

Bland festivalens huvudakter, som kommer att spela på den stora scenen i den så kallade förbindelsehallen, finns legendarer som GMS, Infected Mushroom, Astrix och Hallucinogen samt nyare och hajpade akter som Vini Vici. Under lördagen sker dessutom en väldigt speciell spelning.

– Tyvärr gick Dennis Tapper, mer känd som Hux Flux, bort för en tid sedan. Vi kommer att hedra hans minne, och en av landets största akter, med ett Hux Flux Tribute Set under lördagen, berättar Niklas Psarros.

Festivalens andra dansgolv huserar i klubb- och konsertlokalen Kraken. Här hittar vi namn som Alfons, Freddz, Dunderpatrullen, Sebjak och Coola Kids.

Det ryktas om att ni har stora planer för festivalen kommande år. Vill du berätta?
– Vi är redan i kontakt med ett stort festivalområde och planen är att vi kör där nästa år. Förhoppningen är 10 000-20 000 besökare och flertalet olika musikstilar som psytrance, trance, techno och mycket mer. Så fort denna års upplaga är klar så drar planeringen igång, säger Niklas Psarros på arrangören Technostate.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.