Imorgon fredag, den 20 september, är det säsongspremiär för Under Bron. I år fyller nattklubben tio år, och det firas med ett gäng nya samarbeten och koncept.

– Tanken är att bjuda in fler element som vi tycker väldigt mycket om men som tidigare inte fått plats i nattklubbsmiljön, säger Johanna Beckman, kreativ chef för Under Bron, i ett pressmeddelande.

Många av de nya satsningarna kommer att äga rum på fredagar. I pressmeddelandet anges att det bland annat kommer att bestå av samarbeten med huvudstadens standup-klubbar, ”vino & kino” – alltså vin och film, bingo och karaoke.

I år återlanseras även konceptet ”late night dining” där restaurang Växthuset serverar middag i olika sittningar ändå fram till 03. Under Brons naturvinsbar satsar också på sena öppettider och stänger först vid 04. För den som bara vill dricka drinkar, naturvin eller hantverksöl erbjuds nu också drinkbord under natten.

Även när det gäller musiken har ett antal nya samarbeten presenterats. Koncept som Garage Sessions, The Connect och Takt intar nattklubben under säsongen tillsammans med initiativ som jungleklubben Djangal och ”mellanösterntech”-inspirerade SA77A. Välkända klubbar som Mosquito, Special Order och Safari kommer också att husera kvällar på Under Bron.

Gällande dj-bokningar meddelar Under Bron-gänget att de kommer att ”vara först med att presentera en massa utländska dj’s”. De berättar vidare om hur de nere i klubben vill bjuda på hela spektrat inom elektronisk dansmusik, från ”berghain-techno” till bas, minimal och dark disco.

De mer urbana satsningarna kommer att husera en trappa upp, i Röda Rummet. Här vill man undvika den mest kommersiella hiphopen och istället fokusera på underground-stilar som UK garage, jungle, ballroom och afrobeat.