Klubben Monday Bar slog upp portarna för första gången i december 1992 och har under 25 år levererat mängder av fester, klubbkvällar och inte minst de omtalade klubbkryssningarna på Östersjön (en ”25th Anniversary Cruise” avgår från Värtahamnen den 9 februari nästa år).

Men redan på juldagen, den 25 december, ställer man till med stor fest på Slakthuset för att fira 25 år som med en kväll innehållandes allt från trance, hardstyle och psytrance till techno och house. Från Tyskland flyger man in Scot Project som får understöd av något mer lokala favoriter som till exempel Dj Anneli, Jace Headland, Freddz och Ezitsuj – samt ett 90-talsgolv.

Jag tog ett snack med Monday Bars medgrundare Staffan Riedelberg om festen på juldagen, och om tiden som gått sedan starten.

Vad kan gästerna förvänta sig av festen på juldagen?
– En rolig och avslappnad fest med ett jäkla röj till bra musik och många dj’s. Det är den festen varje år då vi för en gångs skull bokar mest lokala, svenska dj’s och kör billig entré. Men den här kvällen till ära passade vi på att boka in en riktigt Monday Bar-klassiker i form av tyske Scot Project som gjorde några legendariska spelningar på våra tidiga kryssningar i början på 00-talet.

Ni kör också ett ”Monday Bar 90’s Floor”. Berätta lite om det!
– Tanken är att det ska vara techno och house med retrokänsla, men allt behöver inte vara rent 90-tal. Det var faktiskt svårare än jag trodde att hitta bra dj’s som kan den grejen. Extra roligt att ha min gamle vän Geoff Gains bakom spelarna som spelade i New York på 90-talet på klubbar som The Tunnel och som till exempel jobbat mycket med Danny Tenaglia. Vidare spelar även en annan techno-legendar, Pete®Gun aka Fishbone, som bland annat arrangerade Age of Love-festerna i början på 90-talet.

Och ett av dansgolven kommer att få en lite speciell avslutning?
Exakt. Johnny Boy, den andra halvan och medgrundare av Monday Bar, är still going strong och ska avsluta ett av golven med ett riktigt mörkt, skruvat psy-trance set. Johnny har spelat skivor i närmare 40 år vid det här laget och står sig verkligen fortfarande jämfört med yngre kollegor.

Hur känns det att fylla år? Är Monday bar en vital 25-åring?
– Jag tycker att vi är i vår bästa ålder hittills. Det är nu man kan släppa alla förväntningar och bara köra på det som är kul. Monday Bar är ju ett festkoncept i första hand och behovet av att få festa lär ju knappast upphöra, det är bara musiken som ändras. Samma glada, opretentiösa stämning och gäster som vi alltid har haft. Sök på hashtaggen #mondaybarfamily så får du se.

Hur skulle du beskriva resan som ni gjort under dessa 25 år?
– House, techno, trance, hardstyle, psy, prog med mera och fler än 1000 bokade dj’s. Samt väldigt, väldigt mycket högtalare!

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.