Nu på fredag, den 6 september, öppnar den elektroniska klubben NEU i Berns källare upp sina portar för en fjärde säsong.

– Det känns helt underbart. Vi försöker ständigt vidareutveckla konceptet men låter det växa fram organiskt. Vi har nu en riktigt bra produkt som tilltalar både musik-entusiaster och vanliga dödliga, säger Fredrik Bäcksvart som driver klubben tillsammans med Douglas Poppelman och Jess Jones.

Fredrik Bäcksvart berättar om hur lokalen inför höstsäsongen har förbättrats och byggts ut.

– Detaljerna håller vi på till premiären, men det kommer att finnas möjlighet för gästerna att breda ut sina vingar lite mer, säger han.

I övrigt utlovas ett bokningsschema som är ”fullspäckat med NEUs unika sigill med europeiska och svenska bokningar”. Bland de bekräftade internationella akterna finns namn som Gescu (RO), Annie Errez (UK), Rowlanz (UK), Mihai Popoviciu (RO), Benny Grauer (DE) och The Willers Brothers (UK).

Hur har de första tre säsongerna med NEU varit?
– Helt sinnes. Så många roliga kvällar och responsen vi fått från både gäster och artister har gjort det värt att spendera alla sina helger nere i en källare. Vi har många kära stammisar som vi ser mer eller mindre varje vecka, säger Fredrik Bäcksvart.

Hur ser ni på er roll i Stockholms nattliv?
– Klubbscenen behöver en klubb med fullt fokus på ljud och ljus för att erbjuda bästa möjliga musikupplevelse, något vi tycker Stockholm tummar på för mycket i allmänhet. Dessvärre kan det ha mycket att göra med bittra nyinflyttade grannar som tvingar lokaler att stänga. Det är en förfärlig utveckling. Bor man i en storstad får man tåla lite liv, säger Fredrik Bäcksvart.

Här finns mer information om premiärhelgen på NEU.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.