Nu till helgen är det premiär för stans nya klubb- och evenemangslokal Slaktkyrkan i Slakthusområdet. Första veckan kommer att präglas av elektronisk musik och inrymmer hela tre fester med fokus på techno. På fredag är det Sam Paganini som kommer på besök, och under lördagen blir det techno till 05 med nya klubbsatsningen Nocturnal (från gänget bakom Art of Sound). Nästa fredag, den 9 februari, är det dessutom premiär för den nya klubbkvällen Technokyrkan.

Jag tog ett snack med arrangörerna bakom lördagens klubbpremiär av Nocturnal, som alltså bjuder på dans till 05 med starka dj-namn i form av Joel Mull, Axel Boman, Ylva Lundberg, Lego, Love Frank Otto och Vicky Zissou.

Så. Vad är Nocturnal, och hur ser konceptet ut?
– Det är Art of Sounds bidrag till stans nya superklubb Slaktkyrkan. Vi kommer att köra vid 4-5 tillfällen om året och precis som på alla våra fester så handlar det om musik från större artister och akter kombinerat med skapande och levande installationer där vi tar med gästen på en visuell resa. Dessutom har vi öppet till 05.

Hur tror du att Slaktkyrkan kommer att vara som klubblokal?
– Det känns som Stockholms mest intressanta klubb. Det handlar om en lokal från 1907 som har totalrestaurerats och fullkomligt osar av känslan från en tid då byggnader skapades för hand. Lägg därtill massor av annat kul, till exempel en häpnadsväckande ljudrigg från franska L-Acoustic.

Vill du avslöja några kommande höjdpunkter?
– Nästa evenemang är i maj och då kommer Sebastien Legér på besök. Sedan har vi bjudit in Paul Ritch i september. Men just nu är det full fokus på lördagens premiär –kom dit och upplev början på en ny era.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.