Nu är det klart att Nobelberget i Sickla bommar igen, och att den sista festen arrangeras den 12 januari 2019. Under denna sista kväll och natt, som går under namnet Rivningsfesten, kommer Nobelberget att intas av liveuppträdanden, fyra gästande festivaler, över 30 dj’s och en ”dystopisk begravningsceremoni med torra begravningskakor”.

Nobelbergets historia började för knappt fyra år sedan då den tillfälliga konsert- och klubbarenan slog upp sina dörrar. Sedan dess har stället haft 22 festivaler, 167 konserter, 204 klubbar, 8 marknader och över en halv miljon besökare.

– Det som jag tror har varit unikt med Nobelberget är att vi, utifrån små förutsättningar, har kunnat skapa någonting som fyllt ett tomrum i Stockholm, dels genom att vara Stockholms största konsertlokal för klubbspelningar men också genom att vara en unik plats med högt i tak och vågat pröva nya grepp och konstant förändrats. Det tog tid och var tufft att etablera en helt okänd plats men nu tror jag att den för många upplevs som en självklar del av Stockholms kulturliv, säger Martin Lagerberg, VD på Nobelberget i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande berättar Thea Mårdbrant, Nobelbergets operativa chef, om hur det har varit att arbeta på ”berget”.

– Det har varit otroligt roligt och givande att få jobba med en plats där vi kunnat involvera halva Stockholms klubb- och kulturscen. En plats som är så bred att mindre arrangörer vågat ta steget att blomma ut och göra sina första riktigt stora klubbsatsningar på samma scen som etablerade tungviktsspelare inom klubb, kultur och livemusik. Det ska bli riktigt roligt att samla gänget för sista kväll tillsammans innan lokalerna rivs till grunden.

Vart verksamheten tar vägen därefter står ännu inte helt klart, men planer finns på att flytta konsert- och klubbverksamheten till Slakthusområdet medan andra delar av verksamheten stannar kvar i Sickla.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.