Företaget Stockholms Hamnar, som äger och förvaltar många fastigheter i anslutning till huvudstadens hamnar, har tagit initiativ till en ny nattklubb i Frihamnen. Projektet gäller den lagerbyggnad från 1920-talet som idag inhyser Banan-Kompaniets lager.

– Det kändes som en naturlig väg att titta på; att omvandla Banankompaniet som i sig är en speciell byggnad med speciell historia till en publik byggnad. Dessutom i takt med att Norra Djurgårdsstaden växer och som en del av en välkomnande passagerarhamn, säger Louisa Åkerfeldt som arbetar med strategisk affärs- och fastighetsutveckling vid Stockholms Hamnar.

Enligt Louise Åkerfeldt är det ännu för tidigt att spekulera i något tidsplan, eller gå in på detaljer gällande klubbens inriktning och utformning. Hon tillägger dock att det inte enbart handlar om klubbverksamhet, utan att målet är att huset ska leva dygnet runt och även husera annan typ av kultur.

En spännande fortsättning följer, så se till att följa denna blogg för mer information.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.