Här kommer en lite annorlunda klubbrelaterad nyhet.

Nyligen släpptes romanen Mörk stad av J.S. Axell. Boken är författarens debut och utspelar sig en dystopisk värld där civilisationen slagits i spillror av en smitta som förvandlat människor till blodtörstiga odjur. Mitt i denna dystopi har militären lyckats upprätta en karantänzon som kallas Fristaden på Södermalm, och det är här klubbmiljöerna hamnar i fokus.

Så här beskrivs handlingen:

I Fristaden lever en grupp vänner vars vardag består av arbetsrutiner, ransoneringsscheman och ständiga kontroller från säkerhetsstyrkorna. Men det är även en vardag fylld av livsfarliga prövningar som proviantrundor till världen utanför. Den enda tillflykten som vännerna har är Klubblandet, ett kvarter med gamla barer och klubblokaler som förvandlats till ett stort nöjestempel. Men när en av vännerna upptäcker en fruktansvärd hemlighet om Fristaden och sedan försvinner spårlöst dras vännerna snabbt in i en häxdans där hotet inte längre bara finns utanför murarna.

Spana även in releasefesten som går av stapeln nu på fredag 25 oktober på Hus7 i Slakthusområdet. Facebook-evenemanget hittar du här.