Idag, 16 juni, är det premiär för dagsfest-satsningen Label Day på stans nya sommarklubb Kvarteret. Satsningen består av en handfull dagsfester under bar himmel fram till och med september, där arrangörerna bjuder in nya och gamla elektroniska etiketter som de beundrar och vill ge utrymme.

– Tillsammans med etiketterna har vi kurerat intressanta, annorlunda och roliga lineups som ger en inblick i hur labeln låter idag och hur den lät förut, berättar Alex Drewniak på Kvarteret.

Dagens premiärfest, som drar igång redan klockan 14, tillägnas Jeremy Olanders etikett Vivrant.

– Jeremy kommer spela fyra timmar back to back med Henry Saiz som var i Stockholm när Vivrant hade showcase på Nobelberget. Även Marino Canal och den blomstrande supertalangen MOLØ kommer spela. Vi rekommenderar starkt att man kommer tidigt, säger Alex Drewniak.

Alex Drewniak på Kvarteret fortsätter att berätta om nästa dagsfest som blir en återförening av den legendariska svenska techno-etiketten Svek.

– Det är onekligen en av de mest inflytelserika elektroniska institutionerna i vår musikhistoria. Som alla vet lades Svek tyvärr ner för länge sedan, men vi har nu fått äran att agera värd för någon form av återföreningsfest. En fantastisk ära, säger han.

Hur har de första veckorna på Kvarteret varit?
– Fantastiska. Långt över förväntan. Responsen på vår musikaliska profil och det övergripande konceptet har varit grymt. Vi är ödmjuka inför att vi har mycket jobb framför oss för att göra det så bra som vi vet att det kan bli, och vi tar inget för givet. Men man känner i magen att vi är något bra på spåren, säger Alex Drewniak på Kvarteret.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och gilla/följ på FacebookInstagram och Twitter.