I höstas såg det dystert ut för Västbergaklubben Loftet, med Niklas Psarros i spetsen. Anledningen var en ansträngd ekonomi, främst till följd av den pågående corona-pandemin och dess effekter. Tanken då var att bomma igen vid årsskiftet, men nu är det annat ljud i skällan.

– Vi ville helt enkelt inte ge upp. Vi är snart den enda lokalen som finns kvar i Stockholm när det gäller fester som är mer åt undergrond-hållet. Vi tyckte det var viktigt att en sån lokal finns kvar och det tyckte även fastighetsägaren som gave oss en väldigt bra hyresdeal så länge det är pandemi, säger Niklas Psarros och fortsätter:

– Vi jobbar själva för att hålla nere lönekostnader, kommer på nya idéer hela tiden för att få lokalen att överleva. Det är kämpigt men vi har kämpat i många år nu med denna lokal.

På Loftet anordnas det till exempel rave-café med klubbmusik varje lördag, och på helgerna arrangeras det också dj-kurser. Just nu förbereds också en studio för att kunna erbjuda utbildningar i musikproduktion. En annan tanke är att inom en snar framtid arbeta mer med live-streams och merchandise.

– Vi jobbar också med en tränings- och motionssatsning. Det blir frigörande dans med psytrance och techno som fokus. Vi kommer även erbjuda medition, yoga, reiki healing med mera, säger Niklas Psarros.

Håll ögonen på den här Facebook-gruppen för löpande information om vad som händer på Loftet.