Den 3 maj öppnar sommarklubben Trädgården åter sina portar under Skanstullsbron, för tionde året i rad. I år satsas det på att bredda bokningarna, och så här skriver man i ett pressmeddelande:

”På dansgolvet med det avancerade ljudtaket – som invigdes förra året – ska det spelas högkvalitativ musik av akter som nödvändigtvis inte är de största, utan snarare mindre och mellanstora akter som har annorlunda och inspirerande grejer på gång i olika genres”.

Trädgården satsar också på en hel del nya samarbeten.

– Vi älskar att samarbeta med folk, det finns så sjukt mycket talang och bra smak i Stockholm. Det är egentligen ganska lätt att boka stora feta namn, det handlar bara om pengar men att kunna erbjuda något bortom detta är det jag är mest peppad på i sommar. Att samarbeta med arrangörer som Love Potion, Dromedar, STØK och Sky City och bjuda hit DJ’s som Rebolledo, MINA, Heidi Lawden och &ME, säger Johanna Beckman som är kreativ chef på Trädgården.

Ett bekant koncept, som återvänder även i år, är dagsfesterna som går under namnet Daytime Sessions.

– Förra året kände vi liksom in det nya ljudtaket. Nu känner vi det utan och innan och har lärt oss hur vi ska jobba med det på bästa sätt. Det känns otroligt att gäster som till exempel Joy Orbison, Helena Hauff, Praslesh, Motor City Drum Ensemble och Avalon Emerson ska spela där i sommar, säger Johanna Schneider, ansvarig för konceptet.

Vidare väljer man att lyfta upp det faktum att det är 10-årsjubileum, vilket kommer att firas med ett stort kalas den 10 juli – samma dag som Trädgården öppnade 2009.

Och så här beskriver man visionen inför årets säsong:

”Trädgården kontinuerligt ska vara den gladaste, öppnaste och härligaste platsen där alla känner sig välkomna och kan hitta något de gillar. Som besökare ska du kunna vara där alla 92 dagar under säsongen och hela tiden upptäcka och uppleva något nytt”.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.