Den sista augusti bommar gayklubben King Kong igen efter nästan fem år på Mariatorget, rapporterar DN. Enligt ägarna Erik och Peter Sandqvist Nielsen Engebretsen beror stängningen på klagomål från grannar, som har gjort att klubben inte för sitt hyreskontrakt förlängt.

– Vi har fått höra så mycket konstigt. Någon klagade på att de våra dj:s skulle ha pratat högljutt i mikrofon, trots att vi aldrig ens hade haft en mikrofon inkopplad. En annan gång klagade en granne på ljudnivån men då var klubben stängd, säger Peter Sandqvist Nielsen Engebretsen till Dagens Nyheter.

Ägarna berättar för DN att de känner sig uppgivna, och beskriver vidare sin syn på klagande grannar och  deras krav på tysta gator.

– Det stora problemet är att många som äger en bostadsrätt även verkar tro att de äger rätten till det allmänna. Alla hävdar att man vill ha en levande stad men ingen vill tillåta det minsta ljud i deras eget kvarter. Den ekvationen går inte ihop, säger Peter Sandqvist Nielsen Engebretsen till DN.

Det är i skrivande stund oklart vad de två ägarna ska syssla med framöver, men enligt DN så är det inte aktuellt att driva klubben King Kong vidare i andra lokaler.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.