Nu på lördag, den 16 december, arrangerar konceptet Stockholm Gathering sin sjunde fest. Platsen är Nobelberget i Sickla, och bakom skivspelarna står Badin Brothers från Housekeeping Records i London samt Shakarchi & Stranéus. Kvällen blir också den första i ordningen som har ett tema – ”total red out”.

– Julens färg är röd. För att gästerna obehindrat ska kunna fortsätta hela natten iklädda juloutfits smyckar vi ut Nobelberget i julskrud. Tänk er världens enda underground-julfest, säger arrangörerna.

Gänget bakom Stockholm Gathering berättar att festen i övrigt följer den inriktning som konceptet haft från början.

– Utöver lokal- och artistval, med det senaste inom housemusik från utländska artister som ännu inte riktigt slagit igenom i Sverige, erbjuds det bästa inom service med drinkbord för de som vill och det absolut bästa inom ljud, ljus och produktion.

Konceptet har sedan start huserat på platser som Skeppsholmskyrkan, Berns, Riksarkivet, mmmmm och Nobelberget. Att man nu återvänder till just Nobelberget har sina förklaringar.

– Närhet till innerstan med lagom undergroundkänsla samt ett dansgolv som inramas av läktare som ger riktig apbergsfeeling är allt som behövs enligt oss, säger arrangörerna.

Festen pågår från 22-04, men för den som inte kan få nog av dans kan det finnas lösningar.

– Några av er som var med när vi körde sist på Nobelberget minns den efterfest som ägde rum i källaren till tidig morgon. Håll ögon och öron öppna för mer info om liknande upplägg denna gång.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.