Nu på lördag, den 24 februari, intar trion Fjaak klubben Osignat på Slakthuset för en live-spelning. Den Berlinbaserade akten har skämtsamt kallats för ”the boyband of techno” och har under de senaste åren släppt sin musik på etiketter som 50Weapons, Monkeytown och Cityslang samt turnerat världen runt.

Jag tog ett snack med arrangören Love Garpendal för att kolla läget inför lördagens fest.

Varför har du valt att boka Fjaak?
– Folk som har koll på Fjaaks live-sets vet att frågan besvarar sig själv – det är Fjaak!

Vad kan gästerna förvänta sig av kvällen?
– Ett maxat live-set med breakbeats, techno och EBM olikt något Stockholms klubbscen sett förut. På andra håll under kvällen pumpas det säkert ut mastig techno i alla dess former, men vill man ha en sonisk upplevelse och en jävla brakfest är det Slaktis som gäller.

Det ryktas om någon form av ljusinstallation? 
– Yes, vi har teamat upp med det Stockholmsbaserade konstnärskollektivet Svartljus som skapar improviserat ljus till sjuka platser. Till Slakthuset och Fjaak bygger de en installation som kommer att aktiveras i tajt synk med musiken och positivt blända både artister som publik.

Något annat på g för Osignat framöver?
– Vi har nyligen påbörjat ett samarbete med en klassisk klubb i Stockholms innerstad där vi lägger allt fokus på att dj’n ska få stor musikalisk frihet som möjligt. Vi kommer satsa stort när de gäller bokningar. Mycket utländskt men även galna locals. Klassiska cuts blandat med modern pump utlovas. Första kvällen inträffar redan i Mars och vi kan hinta med att vi bokat en riktig Osignat-klassiker till slutet av april.

Något annat vi inte bör missa?
– Vill skina lite ljus på vår Soundcloud där vi ”premiärar” elektronisk musik från osignerade producenter som vi anser får alldeles för lite tid i rampljuset. Där kan folk dessutom lyssna på mixar från dj’s av högsta klass.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.