Imorgon, torsdag 31 maj, arrangerar artisten Jacqueline ”Mapei” Cummings en klubbkväll på Södra Teatern till förmån för barnrättsorganisationen Plan Internationals arbete med unga i Senegal. Under kvällen utlovas ”tunga beats som kommer att få hela Södermalm i gungning” från namn som Carlou D, Pauli the PSM och Neva Deelay samt kvällens värd Mapei.

– Det blir en grym kväll som verkligen kommer att göra skillnad för de som bäst behöver det. What’s not to like about that? Ta med dig dina vänner och kom hit, du kommer inte att bli besviken, säger Mapei i ett pressmeddelande.

Biljettintäkterna går oavkortat till Plan Internationals arbete med musikprojektet Studio Timbuktu i Senegal. Studion startades upp tillsammans med artisten Jason ”Timbuktu” Diakité 2012 i Pikine, en förort till Senegals huvudstad Dakar.

Syftet med studion är att ge ungdomar i Senegal en möjlighet att slipa på sina musikaliska och artistiska färdigheter. Samtidigt får de också lära sig om sina rättigheter och hur de kan vara en del i att försvara dem.

– Med musiken skapar ungdomarna en identitet, en röst och ett sammanhang att knyta an till – något som är grundläggande rättigheter för alla barn och unga, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare för Plan International Sverige i pressmeddelandet.

Under kvällen på Södra Teatern kommer det även arrangeras en Open Mic, samt bjudas på uppträdanden från några av vinnarna i den nyligen avslutade musiktävlingen #passthemic. Dessutom är African Magic på plats med hårstyling och huvudbonader från Senegal.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.