Nu står det klart att världens mest välkända dörrvakt kommer till Stockholm. Det handlar självklart om den notoriske vaktchefen Sven Marquardt som varje helg bestämmer vilka som får komma in på den mytomspunna technoklubben Berghain i Berlin.

När han kommer till Stockholm är det dock inte i rollen som dörrvakt, utan som fotograf. Den 8 december arrangeras nämligen en stor invigningskväll på Fotografiska för utställningen Fearless & Fabulous av den kinesiske fotografen Chen Man. Till invigningsfesten, som tyvärr inte är öppen för allmänheten, har tre andra fotografer fått uppdraget att fritt tolka en och samma Chen Man-bild. Utöver Sven Marquardt handlar om det de två lokala fotograferna Karolina Henke och Andreas Kock.

Utöver ovanstående mini-utställning kommer invigningen även att bjuda på ett Kina i miniatyr. Under evenemanget gäller speciella regler, och en egen valuta i form av kinesiska lyckomynt. Dessutom kommer det att byggas upp en ”bakgata i Shanghai” med tatueringsstudio, kalligrafistudio, tobakskiosk, spelhåla, barer och så vidare.

Musikmässigt så kommer den före detta Mando Diao-medlemmen Gustaf Norén att göra en improviserad och ”Kina-influerad” elektronisk spelning. Det blir även dj-spelningar av Adrian Lux, Maya Lourenço, Y+M, Sharks samt Tracasseur.

Enligt arrangören väntas cirka 1500 gäster under kvällen.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.