Just nu, och fram till augusti 2021, pågår utställningen Everybody Dance! på Scenkonstmuseet, där delar av utställningen behandlar ämnen som elektronisk musik och klubbkultur. En del av satsningen är signerad Anna Gavanas, mångårig DJ, socialantropolog och författare, som bland annat skapat en ”skogsrejvs-installation”.

– Det känns som att vara på ett skumt skogsrejv och dansa bland ljusblänk från vajande löv som reflekterar månljus. I själva verket befinner man sig på ett dansgolv omsluten av mörka tyger med projektioner i realtid. Den audiovisuella konstnären Øystein Kjørstad Fjeldbo lyckats skapa ett suggestivt rum – en tillfällig autonom frizon, säger hon i ett pressmeddelande.

Om musiken berättar hon följande:

– Jag och DJ Aimnbreak på Meerkat Recordings har spelat in en två timmars vinylmix som spänner över 40 år av dansgolvsrökare. Det är musik som vi har testkört på dansgolv med alla möjliga åldrar och musikaliska bakgrunder under de senaste 10 åren. Musiken är en inkluderande, medryckande och oförutsägbar resa mellan organisk instrumentaldisko, dabke, calypso, afrocolombianskt, tech-house och acid, inklusive Hardfloors rejviga remix av Mory Kante från 1996. Mixen innehåller även min senaste hit-skiva Greek Acid.

Läs mer om utställningen Everybody Dance! här.