2015 stängde Berns ner den mycket uppskattade klubben 2.35:1 som under ett antal år bjöd på house och techno från såväl internationella storheter och lokala plattvändare. Idag presenterade Berns en ny elektronisk källarklubb som går under namnet NEU, och som enligt ett pressmeddelande ska bjuda på samma kärlek till musiken som dess föregångare. NEU kommer att ha öppet varje fredag och lördag melan 01-05.

Bakom konceptet, som har premiär redan den 27 januari, finner vi namn som Bäcksvart, Cindy Norrby, dPop, Nina Wenström och Jess Jones. NEU kommer enligt pressmeddelandet att ”satsa på lokala talanger tillsammans med gästklubbar från andra delar av Sverige, för att knyta ihop landet och skapa ett rum där Sveriges elektroniska värld kan mötas”. Klubben utlovar även en del internationella akter, men presenterar inga klara bokningar.

Berns skriver vidare att källaren genomgått en totalförvandling och att det har byggts ljud anpassat för 1000 personer i ett utrymme med plats för 300 gäster. De berättar att rummet har akustikbehandlats och att man då har ”fått till en ren och kraftfull ljudbild i den intima lokalen” som har en ”avskalad interiör med ett öppet rum designat för ljudkvalité, dans och bra fest”.

– Gästerna kommer att få en intim upplevelse till fenomenal musik i en välkomnande miljö. Vi har byggt en klubb med målet att vara inkluderande, öppna och att vi alla möts på dansgolvet under samma förutsättningar. Stockholm behöver kärlek. När allt känns perfekt på dansgolvet, det är just den magin vi är ute efter. Vi minns alla de där extasliknande upplevelserna som bara inträffar när energin är på topp – och målet är självklart att komma dit. Dessutom kommer vi spela in varje dj-set så att man kan lyssna på musiken i efterhand, berättar Bäcksvart.

Jess Jones tar vid och berättar om bokningarna.

– Den röda tråden är house i alla dess former, Tech – Deep – Acid – Detroit – Minimal. Vi fokuserar på att ge våra residenter mycket speltid då vi vet vilken magi de kan skapa, men också för att man ska veta vad som erbjuds och att kvalitén alltid är på topp. De internationella bokningar vi gjort för våren tror vi kommer tas emot väl från våra gäster och tanken är att presentera intressanta och framstående akter som musikaliskt ska tilltala de flesta. Första internationella bokning är den 24 februari, men vem det är håller vi hemligt tillsvidare, säger Jess Jones.

Obs! Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Instagram och Twitter.