Idag, lördag 27 oktober, får gästerna på nattklubben Fristaden i Slakthusområdet även ta del av premiären av det arrangörerna kallar ”världens minsta klubb” vilket är en (mycket) mindre separat klubb, inne på Fristaden.

– Vi tror att det kommer att rymmas ungefär nio personer där inne. Just nu funderar vi mycket på hur man bygger en bar som inte är större än ett köksskåp, berättar Kim Stålnacke som styr över Fristaden tillsammans med Linus Nyström och Sara ”Lego” Kanerva.

Kim Stålnacke fortsätter att berätta om varför de drar igång detta projekt.

– Allt ska vara så stort numera. Vi vände på tanken och funderade istället på hur litet kan vi göra det.

Vissa kvällar är det klubb-arrangörerna som styr över stora dansgolvet som bestämmer över den lilla klubben, men ibland kan det skilja sig åt.

– Det är ett bra komplement till det stora golvet. I helgen blir det till exempel ghetto-house och gamla kassetter. Vore ju coolt att ha det som gabber-rum en kväll, eller någon annan stil som kanske inte har jättestor crowd. Vi får se, säger Linus Nyström.

Sara ”Lego” Kanerva ser fram emot premiären.

– Det är lite som att kliva in i en telefonkiosk i New York som visar sig vara en klubb, eller att vara i vad som ser ut som en städskrubb i Berlin där du måste knacka på en hemlig dörr och någon kanske släpper in dig och helt plötsligt är du i en bar. Bara det att denna klubb ligger i en annan klubb. Vi vill bjuda på en helt ny upplevelse i upplevelsen, säger hon.

Uppskattar du detta innehåll? Stöd gärna bloggen med en donation via Swish till 0704189437 eller via Patreon. Följ mig även på FacebookInstagram och/eller Twitter.